HTM Hegyisport, túravilág, életmódmagazinKORNÉTÁS KIADÓStúdió-Pé ReklámirodaStúdió KÖNYVESBOLT
2018. 12. szám
December
2018. december 12. Szerda
Eddigi: 1,558,123
Online: 31
Főoldal
Aktuális számunk
Bemutatkozás
Hírvilág
Kaleidoszkóp
Ufókalendárium
Paraenciklopédia
Stúdió Könyvesbolt
Ufószövetség
Médiaajánló
Impresszum
Főszerkesztő
Képek
Írjon nekünk
Előfizetés
Linkek
Letöltés
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató
Adatvédelmi nyilatkozat
Keresés
Újság archívum
2018.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2017.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2016.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2015.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2014.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2013.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2012.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2011.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2010.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2009.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2008.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2007.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2006.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2005.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
Ufómagazin aktuális szám
Hírvilág  
 
Kozmikus űrfelvonó
Nyomtatható változat!

A Földről az űrbe csak rendkívül nagy energiabefektetések árán lehet elvégezni a szállítmányozási feladatokat. Egyik megoldás lehet a folyamat hatékonyabbá tételére, ha egy geostacionárius (a Föld körül, az égitest forgásával szinkronban keringő) műholdat egy hosszú kábellel összekötnénk a bolygónkkal, hogy aztán ezen a vezetéken keresztül lehessen lebonyolítani az űrbe irányuló teherforgalmat.
A gond az, hogy egy ilyen rendszerhez nagyon erős és könnyű huzalokra lenne szükség. Éppen ezért olyan fontos hír, hogy a pekingi Csinghua Egyetem szakemberei állítólag kifejlesztettek egy olyan szén-nanocső szálat, amelynek köbcentimétere 160 elefántot (800 tonnát) is elbír. Néhányan úgy vélik, hogy az anyag olyan felvonórendszerek kialakításához vezethetne, amelyekkel az ellátmány a felszerelés és egyéb tárgyak, illetve akár az asztronauták űrbe juttatása is költséghatékonyabbá válhatna. Hihetetlen fegyvertény lenne, ha velük akár az űrhajókat is ki lehetne húzni a Föld vonzáskörzetéből.
Mindez egyelőre csak távoli célként lebeg a szakemberek szeme előtt; számos technikai kihívással kell még megbirkózniuk, mígnem az álmuk beteljesülhet. Komoly feltörést okozhat például, hogy miként tudnának több tízezer kilométer sodronyt készíteni az általuk kialakított anyagból.

Punkzenészből kutató
Nyomtatható változat!

Robbie Williams után újabb világhírű zenész kötelezte el magát a Földön kívüli élet kutatása mellett. A San Diegó-i Blink–182 punk zenekar frontembere, Tom DeLonge nemrég azzal került az újságok címlapjára, hogy bejelentette: létrehozott egy közhasznú vállalatot „To The Stars Academy of Arts and Science” néven. A szervezetének legfőbb célja, hogy a ma még fantasztikumnak tűnő elképzeléseket ötvözze korunk tudományával, elősegítve ezzel az emberiség fejlődését. DeLonge véleményt nyilvánított az ufóészlelésekkel kapcsolatban is, ezek többségét titkos katonai kísérleteknek tartja. Adományokból eddig kétmillió dollár gyűlt össze, de a legnagyobb siker mégiscsak az, hogy a program megvalósításához olyan komoly szakemberek csatlakoztak, akik egykor a Lockheed Martin, a CIA vagy éppen az Amerikai Védelmi Minisztérium alkalmazásában álltak. Reméljük, a kezdeményezés eléri a célját, és olyan kapuk nyílhatnak meg az emberiség előtt, amelyek eddig zárva voltak.

TR–3B
Nyomtatható változat!

Úgy tűnik, hogy egy londoni lakosnak sikerült felvételt készítenie az összeesküvés-elméletekben gyakran szereplő TR–3B kísérleti kémrepülőgépről. Erről a titokzatos, háromszög alakú szerkezetről nem sokat tudunk, de nem kizárt, hogy az Egyesült Államok hadseregének titkos fejlesztéséről van szó, amely a Roswell mellett lezuhant Földön kívüli űrhajó technológiájával van tele pakolva. Egyes feltételezések szerint a TR–3B képes a külső világűrben is repülni. Elképzelhető, hogy ezt a különleges repülőgépet sikerült lencsevégre kapni szeptember 23-án az angol főváros közelében. A nagyításon jól látható a TR–3B háromszög alakja, tetején a kupolaszerű kiemelkedéssel.

Csészealj a viharban
Nyomtatható változat!

Hatalmas vihar tombolt szeptember 8-án éjjel az amerikai kisváros, Del Rio közelében. Az egyik helyi lakos fényképfelvételeket készített a lecsapó villámokról, ám eközben valami mást is sikerült megörökítenie. Miután visszanézte a képeket, az egyik fotón egy csészealj alakú szerkezetet fedezett fel, melynek peremén három fényforrás világított. A texasi kutatók szerint elképzelhető, hogy egy ufót sikerült lencsevégre kapni, de az sem kizárt, hogy valamilyen fényforrás tükröződése hozhatta létre a képen látható ismeretlen anomáliát.

Angolna vagy szörny?
Nyomtatható változat!

Különös vízi élőlényt látott Kevin Burton, miközben az angliai Tynemouth városában, kedvenc mólóján a reggeli kávéját kortyolgatta. Mivel még soha életében nem látott ehhez hasonló élőlényt, ezért egy rövid videofelvételt is készített róla. Miután a film napvilágot látott a helyi internetes hírportálon, az esettel kapcsolatban megszólalt egy biológus, aki arra a következtetésre jutott, hogy szó sincs semmiféle szörnyről, mindössze egy méretes angolna lehet felelős a történtekért. Az események szemtanúja azonban biztos abban, hogy valami mást látott, talán egy Nessie-hez hasonló élőlényt, amelyet a tudománynak eddig még nem sikerült beazonosítania.

Titokban tartott fotó
Nyomtatható változat!

Egy texasi tanár közel két évig titkolta, hogy ufót látott, sőt azt is, hogy ezzel kapcsolatban fényképes bizonyítékkal rendelkezik. Az esemény szemtanúja, Marcelino Castillo elmondta, hogy éppen Mexikóba tartott a családjával, amikor harminc mérföldre a határtól egy fényes, téglalap alakú szerkezet jelent meg az égen. Az ismeretlen objektum „nagyméretű és hihetetlen volt”. A nem mindennapi jelenséget meg is örökítette, de közel két évig nem hozta nyilvánosságra, mert félt attól, hogy nevetségessé válik. Ám nemrég arra az álláspontra jutott, hogy mivel pedagógus, talán komolyan veszik az észlelését.

TR–3B vagy valami más?
Nyomtatható változat!

Az észak-karolinai Charlotte városában élő Javion Hill különös fotót tett közzé nemrég a legismertebb internetes közösségi oldalon. Ezen egy téglalap alakú, peremén halvány fénnyel világító szerkezet volt látható az esőfelhőkkel borított égbolton. Az észlelő elmondta, hogy a felvételt augusztus 18-án készítette, miközben hazafelé tartott az autójával. Azt is megemlítette, hogy mielőtt az ufó felbukkant volna, egy tornádószerű jelenség söpört végig az utcán. Az esemény hamar reflektorfénybe került, megindultak a találgatások, mit is láthatott a négygyermekes családapa? Többen egy új fejlesztésű kémrepülőgépet, a TR–3B-t vélték felfedezni a fotón, de felmerült annak lehetősége is, hogy mindössze egy fekvő helyzetben lévő mobiltelefon tükröződött az autó szélvédőjén.

Ufófesztivál Roswellben
Nyomtatható változat!

Július 6. és 8. között ismét benépesült az ufókatasztrófáról elhíresült új-mexikói kisváros, Roswell. Az idei fesztiválra tizenhat országból mintegy harmincnyolcezer érdeklődő érkezett, hogy részt vegyenek a különböző programokon. A jelenlévőknek lehetőségük nyílott arra is, hogy ellátogassanak az ufó lezuhanásának feltételezett helyszínére, ahol már évtizedekkel ezelőtt több méter mélységig teljes földcserét hajtott végre az amerikai hadsereg, hogy a legapróbb bizonyítékokat is eltüntesse. Így aztán hiába indultak kisebb-nagyobb projektek a parányi roncsdarabok felkutatására, ezek közül egyik sem járt sikerrel.

Angyal az égen
Nyomtatható változat!

A természet sokszor csodákra képes. Pár hónappal ezelőtt a Texas állambeli Montgomery település közelében egy angyal alakú felhőképződmény jelent meg az égen. Számos fényképfelvétel készült erről a csodálatos, nem mindennapi természeti jelenségről, sőt még a Fox7 tévécsatorna is beszámolt a felhők és a fénysugarak által létrejött nem mindennapi égi látványosságról.

Lehullt a lepel a lepelről?
Nyomtatható változat!

A Journal of Forensic Sciences folyóiratban közzétett tanulmány szerint a torinói lepel nem más, mint egy középkorban készített hamisítvány. A kutatók, Matteo Borrini és Luigi Garlaschelli az anyagon lévő emberi alak szögektől és lándzsa hegyétől származó sérüléseit összevetették a vérfoltok folyási irányával, ám azok nem mutattak egyezést. Ez még semmit nem bizonyít, ám ha ehhez hozzávesszük, hogy az anyag feltehetően a XIII. századból származik, akkor elképzelhető, hogy ez nem az eredeti torinói lepel, hanem annak egy másolata. Ez viszont azért különös, hisz nem egy festménnyel állunk szemben. Szinte biztos, hogy valamiféle erős kisülés eredményeképpen került rá az emberi alak a vászonra. Vajon ki volt erre képes a középkorban?

Lapozás:   395 találat Előző oldal 1 / 40
 
     
  oldal teteje  
     
Cím: 1138 Budapest, Népfürdő u. 15/D.
Telefon: 06 1 359 1964; 06 1 359 6461
E-mail: info@ufomagazin-net.hu
2009 © Ufómagazin
Kiadja: Kornétás Kiadó Kft.

Minden jog fenntartva!
4brainz - webdesign & development | weboldalsablonok.hu