HTM Hegyisport, túravilág, életmódmagazinKORNÉTÁS KIADÓStúdió-Pé ReklámirodaStúdió KÖNYVESBOLT
2018. 8. szám
Augusztus
2018. augusztus 22. Szerda
Eddigi: 1,538,833
Online: 165
Főoldal
Aktuális számunk
Bemutatkozás
Hírvilág
Kaleidoszkóp
Ufókalendárium
Paraenciklopédia
Stúdió Könyvesbolt
Ufószövetség
Médiaajánló
Impresszum
Főszerkesztő
Képek
Írjon nekünk
Előfizetés
Linkek
Letöltés
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató
Adatvédelmi nyilatkozat
Keresés
Újság archívum
2018.
1  2  3  4  5  6 
7  8 
2017.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2016.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2015.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2014.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2013.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2012.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2011.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2010.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2009.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2008.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2007.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2006.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2005.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
Ufómagazin aktuális szám
Hírvilág  
 
Rejtélyes tetem
Nyomtatható változat!

Igencsak meglepődött a 41éves Beth Jannetta, amikor a tengerparton sétálva egy különös lény maradványára bukkant Swansea közelében. A tetem már bomlásnak indult, de még így is jól kivehető volt, hogy leginkább egy hatalmas hüllőhöz hasonlít. „Ha ránézel, először azt gondolod, hogy ez egy krokodil, de biztosan nem az. A koponya alján van egy nagy dudor, ez pedig cetfélére utal” – nyilatkozta Dan Forman professzor, a Swansea Egyetem kutatója. Ezen a helyen, de különösen Rhossili és Pendine közelében a nyári hónapokban sok bálna és delfin tartózkodik. Az elhullott példányok már akkor bomlásnak indulnak, mielőtt a tetemüket végleg a partra vetné a víz. Mark Hipkin disznódelfinként azonosította az ismeretlen élőlényt, de amíg a laboratóriumi vizsgálatok ezt egyértelműen nem igazolják, addig a kriptozoológia rejtélyes teremtményei közé kerül besorolásra.

Űrdominancia
Nyomtatható változat!

Donald Trumptól, az Egyesült Államok jelenlegi elnöke pár hete kijelentette: nem elég a folyamatos amerikai jelenlét a külső világűrben, ott is teljes dominanciára van szükség, éppen ezért elrendelte a Space Force létrehozását. De vajon ki ellen? Mert azt senki nem gondolja komolyan, hogy az űrhaderő felállításával az Egyesült Államok vezetését olyan magasztos célok vezérlik majd, mint a világbéke fenntartása. Már Corso ezredes is megírta, hogy a Ronald Reagan által meghirdetett csillagháborús terv (SDI) sem a szovjetek, hanem az ufók ellen került kidolgozásra. Csak remélni tudjuk, hogy a Donald Trump által elvárt „amerikai dominancia” nem az idegen civilizációk ellen irányul, mert annak hosszú távon beláthatatlan következményei lehetnek.

Elnémult a marsjáró
Nyomtatható változat!

Elnémult az Opportunity marsjáró a vörös bolygón tomboló hatalmas porvihar miatt. A Scientific American beszámolója szerint a szélsőséges időjárás május 30-án kezdődött, és a portenger közel 35 millió négyzetkilométeres területet borított be, amely még arrafelé sem számít szokványos dolognak. Mivel az Opportunity napenergiából nyeri a működéséhez szükséges energiát, ezért cellái lemerültek, és megszakadt a kommunikációja a földi bázissal. Szerencsére beépítettek egy biztonsági funkciót is, amely időnként megkísérli felébreszteni az apró robotot, ám kétséges, hogy sikerül-e még valaha? A Opportunity 2004-ben kezdte meg a küldetését a Marson, és a tervezett kilencven helyett már több mint ötezer napja teljesített szolgálatot. Ez idő alatt számos felvételt készített a Marson, amelyen különös fények, és azonosítatlan repülő tárgyak látszódtak.

Viharos gyorsaság
Nyomtatható változat!

Egy rövid, de annál érdekesebb video került fel nemrég a világhálóra. A szemtanú éppen a villámokat filmezte Dallas közelében, amikor valami nagy sebességgel átrepült a felhőkkel borított égen. A jelenség igazán csak lassítva vált láthatóvá, mint kiderült, hengeres formája volt. A texasi ufókutatók szerint a jelenség egy rod lehetett.

Repülő háromszögek
Nyomtatható változat!

Háromszög alakú ufókat a világ számos pontján láttak már. Pár héttel ezelőtt a Texas állambeli Alvin felett tűnt fel egy hatalmas szerkezet, amelyet egy sejtelmes, ködszerű anyag vett körül. „Háromszög alakja volt, ezt jól láttam. Mozdulatlanul és hangtalanul lebegett az égen, pedig fújt a szél. Még soha életemben nem láttam ilyet, pedig betöltöttem már a hatvanadik évemet” – nyilatkozta az egyik észlelő, aki elmondta azt is, hogy a kutyája annyira félt, hogy elbújt, és csak órákkal később merészkedett elő.
Május 11-én Arlington felett tűnt fel egy hasonló ufó, két nappal később pedig San Antonio közelében láttak háromszög alakú szerkezetet. Utóbbi esetben az ismeretlen eredetű objektum rendkívül alacsonyan repült, szinte súrolta a fák tetejét.

Esküvői vendég
Nyomtatható változat!

Május közepén nagy nyilvánosság előtt zajlott le Harry herceg és Meghan Markle esküvője. Az eseményt számos tévétársaság élő egyenes adásban közvetítette, és eközben furcsa dolog történt. Amikor az ifjú pár a windsori kastély felé tartott, hirtelen egy hatalmas mozgó árnyék vetült a tömegre, amely pár pillanattal később el is tűnt. Vajon mi lehetett az?
Egy dolog biztos nem: helikopter, ugyanis abban az időpontban biztonsági okokból semmilyen légi jármű nem tartózkodhatott a légtérben. Ha pedig kikockázzuk az alig négy másodperces jelenetet, akkor olyan érzésünk támad, mintha egy hatalmas élőlény árnyékát látnánk. A kérdés csak az, hogy vajon miféle entitás repülhetett át az ünneplő tömeg felett.

Korong az égen
Nyomtatható változat!

Egy különös repülő szerkezet jelent meg április 18-án a déli órákban az Angliában található Newton Abbot település felett, legalábbis erről tanúskodik az a fotó, amelyet nemrég tett közzé a legnagyobb amerikai kutató szervezet, a MUFON. Az esemény szemtanúja elmondta, hogy ragyogó napsütéses idő volt, amikor megpillantotta az ufót, amely egy helyben lebegett a felhők magasságában. Nem sokkal később megmozdult, majd hirtelen felgyorsulva észak felé vette az irányt, és nyomtalanul eltűnt az égről. Szerencsére az észlelőnél volt a fényképezőgépe, így sikerült megörökítenie az ismeretlen eredetű légi járművet. A nagyításon jól látható, hogy a szerkezet korong alakú volt.

Bermuda-beszámolók
Nyomtatható változat!

Egy olyan érdekes írás jelent meg nemrég a legismertebb amerikai internetes ufóhírportálon, melynek középpontjában a Bermuda-háromszögben történt események álltak. A szerzők megpróbáltak utána járni annak, hogy manapság is történnek-e rejtélyes eltűnések a Florida, Puerto Rico és a Bermudák által határolt területen, vagy mindez csupán egy, a múlt homályába veszett legenda lenne. Az interneten közzétett felhívásukra több mint százan jelentkeztek, és a szemtanúk olyan különös dolgokról számoltak be, amelyek a múlt század második felében is jellemzőek voltak erre a területre. Bár rejtélyes eltűnés csak egy esetben történt – egy kutyának veszett nyoma titokzatos módon Puerto Rico partjainak közelében –, de sokan olyan ködszerű anyagról számoltak be, amely teljesen megzavarta a térérzékelésüket, mi több, az óráik is megálltak mindaddig, amíg ki nem értek belőle. A beszámolók hasonlósága arra enged következtetni, hogy a Bermuda-háromszög legendája mögött olyan valós történések állnak, amelyekre még mindig nem tudunk elfogadható magyarázattal szolgálni.

Aldrinnak igaza lehetett
Nyomtatható változat!

Már megszokhattuk, hogy a híres űrhajós, Edwin „Buzz” Aldrin időről időre az érdeklődés középpontjába kerül. A nagy tiszteletnek örvendő 88 éves asztronauta – aki második emberként lépett a Holdra – legutóbb azzal került az újságok címlapjára, hogy átment egy olyan vizsgálaton, melynek célkeresztjében híres ufóészlelése állt. „Az Apollo–11 Hold felé vezető útja során fényt láttam az ablakon keresztül, amely úgy tűnt, mintha követne minket. Sok magyarázat létezik arra, mi lehetett, az egyik az, hogy egy másik világ űrhajója volt.” Ezt az Aldrin által elmondott történetet az Albanyban található Bioakusztikai Biológiai Intézetben analizálták, és az eredmények azt bizonyítják, hogy amikor erről beszámolt, teljesen meg volt győződve arról, hogy egy idegen űreszközt látott.

Ötezer nap a Marson
Nyomtatható változat!

A NASA Opportunity névre keresztelt robotja február 17-én ötezredik kutatási napját kezdte meg a vörös bolygón, miközben annak idején mindössze kilencven napra tervezték a küldetését. Az egyik legismertebb marsjáró 2004 óta közel 225 ezer képet készített a bolygó felszínéről, és ezek közül jó néhány felvételen különös dolgok is láthatóak. A NASA hivatalos képtárába feltöltött, színétől megfosztott marsi tájképen például egy ufó lebeg a távolban, a másik fotón pedig egy vonal alakú anomália látható, amely az élettelennek tartott égitest légkörében repült. De ne legyenek kétségeink afelől, hogy ennél jóval fajsúlyosabb felvételek is léteznek, gondosan elzárva előlünk, hiszen tudatlanságban tartani az embereket kifizetődőbb, mint újraírni fejezeteket a csillagászati könyvekben.

Lapozás:   383 találat Előző oldal 1 / 39
 
     
  oldal teteje  
     
Cím: 1138 Budapest, Népfürdő u. 15/D.
Telefon: 06 1 359 1964; 06 1 359 6461
E-mail: info@ufomagazin-net.hu
2009 © Ufómagazin
Kiadja: Kornétás Kiadó Kft.

Minden jog fenntartva!
4brainz - webdesign & development | weboldalsablonok.hu