HTM Hegyisport, túravilág, életmódmagazinKORNÉTÁS KIADÓStúdió-Pé ReklámirodaStúdió KÖNYVESBOLT
2017. 8. szám
Augusztus
2017. augusztus 16. Szerda
Eddigi: 1,496,695
Online: 86
Főoldal
Aktuális számunk
Bemutatkozás
Hírvilág
Kaleidoszkóp
Ufókalendárium
Paraenciklopédia
Stúdió Könyvesbolt
Ufószövetség
Médiaajánló
Impresszum
Főszerkesztő
Képek
Írjon nekünk
Előfizetés
Linkek
Letöltés
Keresés
Újság archívum
2017.
1  2  3  4  5  6 
7  8 
2016.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2015.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2014.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2013.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2012.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2011.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2010.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2009.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2008.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2007.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2006.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2005.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
Ufómagazin aktuális szám
Hírvilág  
 
Lyuk a Marson
Nyomtatható változat!

Pár hete a NASA Mars Reconnaissance Orbiter űrszondájának egyik felvétele került a figyelem középpontjába, miután azon egy szabályos, hatalmas fekete lyuk volt látható. A leírás szerint a fényképfelvétel akkor készült, amikor a Mars déli féltekéjén nyár volt, így a Nap jó szögben világította meg a bolygó felszínét.
Az Arizonai Egyetem kutatója, Alfred McEwen planetáris geológus elmondta: őt is meglepte a felfedezés. Maga sem tudja, mi lehet, becsapódási kráter vagy valami más? Úgy véli több információ szükséges ahhoz, hogy a kérdést meg tudjuk válaszolni. A NASA hivatalos állásfoglalása szerint a szén-dioxiddal borított felszínen látható titokzatos alakzat mindössze egy beomlott gödör. A képet elnézve a kételkedés jogát azért fenntartjuk magunknak.

Egy milliárdos vallomása
Nyomtatható változat!

Sokaknak ismerős lehet Robert Bigelow neve. A 72 éves amerikai üzletember elsősorban olcsó szállodaláncáról híres, de az utóbbi évtizedben az űrkutatással foglalkozó cégével, a Bigelow Aerospace-szel is komoly sikereket ért el. Május végén a CBS-nek adott interjújában arról is beszélt, hogy szerinte léteznek a Földön kívüliek. „Teljesen meg vagyok győződve róla. Minden erre utal.” – válaszolt az ezzel kapcsolatos kérdésre, majd hozzátette azt is, hogy magánszemélyként ő költötte a legtöbb pénzt az Egyesült Államokban a Földön kívüli élet kutatására. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a Bigelow Aerospace Las Vegasban található hangárjának oldalán egy ufonautafej látható, amely egyértelmű utalás a milliárdos elkötelezettségére.

Kondorosi ufófelhők
Nyomtatható változat!

Ufó alakú felhők tűntek fel június 15-én a déli órákban Kondoros egén. Erről számos fényképfelvételt készített egy helyi lakos, Tóth Ágnes, aki a facebook oldalán is közzétette a nem mindennapi égi látványosságról készült fotókat. Bár elsőre úgy tűnik, hogy mindössze lentikuláris felhőképződmények lebegtek az égen, de ehhez hasonló, álcázott ufókat már nem egy helyen láttak a nagyvilágban.

Az év első gabonaábrája
Nyomtatható változat!

Az idei év első gabonaábrája az Angliában található Cherhill közelében jelent meg egy repceföldön. A lenyomatot április 17-én fedezték fel, és minden jel arra mutat, hogy nem emberi kéz munkája által jött létre. Az eset érdekessége, hogy ugyanez a szimbólum megtalálható az 1887-ben felfedezett, ötezer éves Cochno kövön is, amely egyfajta kozmikus térképnek tekinthető.

Mi van a hegytetőn?
Nyomtatható változat!

Pár hónapja a Chilében található Santa Juanában – fényes nappal – egy ismeretlen eredetű szerkezet jelent meg a közeli hegytető felett. Az internetre feltöltött fényképfelvételek mindegyikén egy sötétkék, ovális alakú képződmény látható, amely akár ufó is lehetne, csakhogy egyesek szerint szó sincs erről. Mivel a közeli San Pedro De La Pazban éppen raliversenyt rendeztek, ezért elképzelhető, hogy mindössze a gyorsindító állomás fedett állványát sikerült többeknek lefotózniuk. Ám a felvételeket elnézve azokat is meg tudjuk érteni, akik ezzel a magyarázattal nem igazán értenek egyet.

Újabb Föld-szerű bolygó
Nyomtatható változat!

Manapság az exobolygó-kutatás a hőskorát éli, szinte minden hónapban történik valami érdekesség, amely reménnyel tölti el a Földön kívüli élet kutatóit. A space.com tudományos hírportál nemrég arról számolt be, hogy a 39 fényév távolságra található GJ 1132b nevű exobolygó vastag atmoszférával rendelkezik, akárcsak a Föld, és ez a felfedezés fontos mérföldkövet jelenthet a Naprendszeren kívüli élet kutatásában. A csillagászok hét különböző hullámhosszon elemezték az égitestet, és eközben azt tapasztalták, hogy a rendszer központi csillagának fényereje látványosan lecsökkent, miközben a GJ 1132b elhaladt előtte, ez pedig egyértelműen atmoszférára utaló nyomnak tekinthető. Úgy vélik, hogy a távoli bolygón a vízpára és a metán nagy mennyiségben van jelen, és ez az élet lehetőségével kecsegtet.

Ufó a vízben
Nyomtatható változat!

Nem sokkal naplemente előtt New Orleanstól 80 mérföldre délkeletre egy hatalmas szerkezet bukkant fel március 21-én a Mexikói-öböl vizében. A tojás alakú objektum felszíne fémes csillogású volt, majd hirtelen, mindenféle hanghatás nélkül az égbe emelkedett, és eltűnt az észlelők szeme elől. A nem mindennapi eseménynek a hajó fedélzeti mérnökén kívül még legalább négy szemtanúja volt, akik később mindannyian ugyanúgy számoltak be az eseményről. Magyarázat nincs a látottakra, feltehetően egy usót, vagyis azonosítatlan víz alatti objektumot láthattak az észlelők.

Zuhanó ufó
Nyomtatható változat!

Április 11-én reggel a hivatásos fényképészként dolgozó Ben Landricombe néhány fotót készített a napfelkeltéről, és eközben sikerült megörökítenie egy fényesen csillogó, ismeretlen repülő szerkezetet, amely vastag füstcsíkot húzva a földfelszín felé zuhant. „Soha életemben nem láttam ehhez hasonlót” – nyilatkozta a helyi internetes újságnak az észlelő, aki maga sem tudja, mit is láthatott. Munkatársai szerint egy meteoritot örökített meg, mások szerint egy ufó lezuhanását sikerült lencsevégre kapnia. Akadt azonban ennél merészebb magyarázat is. A helyi meteorológiai állomás munkatársa úgy véli, mindössze egy kondenzcsíkot húzó repülő látható a képen, csak éppen légköroptikai hatás miatt tűnik úgy, mintha lefelé zuhanna. Az igazság – mint oly sok esetben –odaát van, és úgy tűnik ott is marad.

Huba Csaba (1955–2017)
Nyomtatható változat!

„Ne álltassuk magunkat, egyszer mindennek vége. Aki mást mond, valótlant állít, vagy csak egyszerűen naiv. Hiába vet fel a pénz, hiába rendelkezel a világ legjobb védelmi berendezéseivel, hiába tied a legdrágább orvos a világon, úgyis meghalsz, mert meg kell halnod, ha eljátszottad szerepedet, vagy az óra lejár benned. Csak egy fogaskerék voltál a nagy gépezetben, semmi több.”
Az idézet Huba Csaba Kiválasztottak című könyvéből való, amely az elmúlt év novemberében, az újpesti exopolitikai konferenciára időzítve jelent meg. Jó néhányan türelmesen várakoztak asztalánál, hogy az elsők között dedikálhassák művét. Úgy tűnik, az igazi „kiválasztott” maga a szerző volt, hiszen néhány hónappal később – szinte előre megjövendölve – beteljesedett a végzet.
Huba Csaba 2017. március 30-án tragikus hirtelenséggel elhunyt.
Huba Csaba a múlt század nyolcvanas éveinek végén, a minden titkok fátylát fellebbenteni akarók vehemenciájával került kapcsolatba a hazai ufómozgalommal. A Budapesti Ufó Egyesület elnökeként a kőbányai Pataky Művelődési Központban fogta össze a témáért lelkesedő ufóhívőket, miközben több konferencia, előadás szervezője volt. Eredeti „szakmája” szerint elektro- és számítástechnikai mérnök volt, ám a kozmosz, a repülés iránti érdeklődése miatt repülőgép vezetői-engedélyt is szerzett.
Munkásságára jellemző, hogy szervezőmunkája mellett jutott ideje több cikk, tanulmány, könyv megírására is. A csalhatatlan ufók 1996-ban, A világvége 2000 – A végítélet hajnala 1997-ben, míg a Menekülés a Marsra – A 144-ezresek legendája című könyve 1998-ban jelent meg. Ezeket követte a már kiforrott írói vénát mutató, a kozmoszról alkotott átfogó véleményét tükröző, két önálló történetfüzérből álló, ám cselekményvezetésében végül összekapcsolódó könyve a – már a bevezetőben említett – Kiválasztottak.
A magyarországi ufókutatás és ismeretterjesztés szervezésében, népszerűsítésében végzett tevékenységét, közösségi, közéleti munkásságát megőrizzük. Búcsúztatására 2017. április 18-án – a család, a barátok és kollégák és több hazai ufókutató jelenlétében –, a Visegrád nevű dunai hajón került sor.

Nem a hold volt
Nyomtatható változat!

Március 14-én reggel az Ausztráliában található Dalrymple Heights közelében egy fényes objektum jelent meg az égen. A szemtanúk először azt hitték, a Holdat látják, de aztán rájöttek, hogy mégsem az, mivel a szerkezetnek hengeres alakja volt. Az ismeretlen repülő tárgy rendkívül lassan és hangtalanul mozgott délkeleti irányba, így volt idő arra, hogy egy jó minőségű felvétel készüljön róla.

Lapozás:   356 találat Előző oldal 1 / 36
 
     
  oldal teteje  
     
Cím: 1138 Budapest, Népfürdő u. 15/D.
Telefon/Fax: 239-0146; 789-7149
E-mail: info@ufomagazin-net.hu
2009 © Ufómagazin
Kiadja: Stúdió-Pé Kft.

Minden Jog Fenntartva!
4brainz - webdesign & development | weboldalsablonok.hu