HTM Hegyisport, túravilág, életmódmagazinKORNÉTÁS KIADÓStúdió-Pé ReklámirodaStúdió KÖNYVESBOLT
2018. 8. szám
Augusztus
2018. augusztus 22. Szerda
Eddigi: 1,538,833
Online: 117
Főoldal
Aktuális számunk
Bemutatkozás
Hírvilág
Kaleidoszkóp
Ufókalendárium
Paraenciklopédia
Stúdió Könyvesbolt
Ufószövetség
Médiaajánló
Impresszum
Főszerkesztő
Képek
Írjon nekünk
Előfizetés
Linkek
Letöltés
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató
Adatvédelmi nyilatkozat
Keresés
Újság archívum
2018.
1  2  3  4  5  6 
7  8 
2017.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2016.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2015.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2014.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2013.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2012.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2011.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2010.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2009.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2008.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2007.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2006.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
2005.
1  2  3  4  5  6 
7  8  9  10  11  12 
Ufómagazin aktuális szám
Újság archívum » 2007-03  
 
A 2007. márciusi szám tartalmából
Nyomtatható változat!

Űrdivat

Az űrhajósöltözéknek elsősorban nem tetszetősnek, hanem célszerűnek kell lennie, hiszen részben ettől függ az űrhajós élete a kozmoszban. A korai modellekben még úgy festettek az emberek, mint valami múmiák, de a Marson már divatozhatnak: a jövő űrutasait testre simuló high-tech öltözék védi majd.

Az első ember, aki - bár védőruhában - kitette magát a sztratoszféra életellenes rideg körülményeinek, bolondokházában végezte. Mark Edward Ridge hosszú ideig megszállottan küzdött azért, hogy nyitott légballonnal huszonhét kilométeres magasságba emelkedhessen, ezzel a tudomány előrelépését szolgálva. A massachusettsi fiatalember többször próbált meg sikertelenül támogatást kérni az amerikai hadseregtől tervéhez. 1933. november 16-án mégis megkapta élete nagy esélyét: Angliába utazott John Scott Halane, az oxfordi egyetem professzorának meghívására.
Ridge London közelében, szakértők felügyelete mellett mászott be egy búvárruhagyártó vákuumkamrájába, tetőtől talpig nyomásálló öltözékben. "Acélbörtönéből" szép lassan kipumpálták a levegőt, amíg csak olyan alacsony nem lett a nyomás, mint tizenöt kilométer magasságban a föld felett. A művelet során a vállalkozó szellemű kísérletező nem szenvedett károsodást, sőt, még két hét múlva sem, mikor már huszonhét kilométernyi magasságnak megfelelő nyomást szimuláltak. De csupán ez a két eset volt sikerélmény a magasba törekvő számára, a remélt légballonrepülésért vívott végtelen és hiábavaló aktaháború felőrölte szellemi erejét. Nem sokkal a második világháború után - már egy szanatórium lakójaként - tett még egy kísérletet: a Boston Globe újságnak egy telefonbeszélgetésben felajánlotta, hogy kilöveti magát az űrbe egy zsákmányolt német V-2-es rakétával.


--------------------------------------------------------------------------------


Ufóra vadászott a hacker

Az Amerikai Egyesült Államok hatóságainak biztonsága számára a legnagyobb fenyegetést saját állításuk szerint a brit Gary McKinnon jelenti, egy hétköznapi fickó, aki csak azt akarta tudni, tényleg léteznek-e földönkívüliek.

Sokan meg vannak győződve a Földön kívüli élet létezéséről, hiszik azt is, hogy annak képviselői rendszeresen látogatják bolygónkat. Közéjük tartozik az a hacker is, akit 2005. júniusban Londonban tartóztattak le: ő olyannyira hitt az ufonauták jelenlétében, hogy meggyőződése volt, betörve az amerikai kormány számítógéprendszerébe bizonyítékot szerezhet arról, hogy ufók látogatják Földünket.
A világszerte Pentagon- és NASA-hackerként megismert McKinnon tucatszor hatolt be a védelmi minisztérium, a hadsereg, a haditengerészet és a Nemzeti Légi és Űrrepülési Hivatal számítógéprendszereibe, hogy olyan eltitkolt technológiák nyomára bukkanjon, melyeket bár az amerikai kormány visszatart, rendkívüli hasznot hajtanának az emberiségnek. A negyvenéves állástalan számítógépes szakembert már 2002 óta keresik, mert 2001-től többször manipulált rendszereket, adattárakat törölt, alhálózatokat tett használhatatlanná, ezzel majd egymillió dolláros kárt okozva.


--------------------------------------------------------------------------------

 

Halál rendelésre

Döbbenetes gyilkossági eset volt. Olyasmi, amivel a gyakorlott José Bittencourt felügyelő, aki akkoriban Rio de Janeiróban a rendőrség emberölési osztályát vezette, sem találkozott soha életében. 1966 augusztusában két kisfiú megtalálta Manuel Cruz és Miguel Viana holttestét egy domb tetején. A domb körülbelül 300 méter magas volt, és tetejéről jól lehetett látni a kis Niteroi városka házait. A két tetem mellett, az arcuktól mindössze néhány centiméterre furcsa álarcok hevertek, melyek anyaga zöld és kék papírból készült. Az egyiken valamiféle képlet volt, a képlet mellett pedig két feljegyzés, de nem volt élő ember, aki ezeket valaha is meg tudta volna fejteni.
Íme az első feljegyzés: "Vasárnap egy pilula étkezés után. Hétfőn egy pilula reggeli után. Kedden étkezés után egy pilula. Szerdán lefekvéskor egy pilula. A második feljegyzés szövege: Délután fél ötkor legyél a megbeszélt helyen. Fél hatkor nyeld le a pilulát. Védd az arcod fémmel, és várj a jelre, amíg az fel nem bukkan."
Mindkét ember teljesen szokványos polgári ruhát és esőköpenyt viselt. A boncolás kimutatta, hogy a két ember néhány másodpercnyi különbséggel halt meg. A két boncolóorvos a jelentésében ezt írta: Minden szervük ép volt és tökéletesen működhetett. A halál okát képtelenség megállapítani.


--------------------------------------------------------------------------------

 

Hatvan év múltán

Imáron hatvanéves az ufókutatás azon időszaka, amely a roswelli ufókatasztrófa óta eltelt. Ez a történés világszerte fellendítette az ufótéma iránti érdeklődést. Hatvan év egy ember életében hosszú idő. Sok minden történik ennyi idő alatt, sok jó és esetleg sok rossz is, kire mit mér a sors. Kinek-kinek tehetsége, képessége, szorgalma szerint jut ki az életből. Az életcélok megvalósításában szerepe van az állhatatosságnak, a kitartásnak, az akaraterőnek és a környezet segítségének.
A hatvan évet szinte három generációnak lehet tekinteni. Három, esetleg egymástól némiképpen eltérő gondolkodású generációnak, mely mindegyik szeretne valamilyen nyomot hagyni maga után az utókor számára. A tudomány és a technika fejlődésében szintén hosszú időnek tekinthető hatvan év. Ha felidézzük a legjelentősebb természettudományos, technológiai, informatikai fejlődéseket, beleértve az űrkutatást is, sok újdonságot tapasztalunk. Gondoljunk Gagarin és a többi űrhajós útjára, a holdra szállásra, az űrben folyó kísérletekre és még számtalan felfedezésre.


--------------------------------------------------------------------------------

 

Ufó(tan)tárgy

Román fővárosban történt egy nyugdíjas francia tanárnővel 2005. augusztus vége felé az alábbi eset. Az események egy parkban zajlottak, ahol gyakran szokott sétálni. Ezen a bizonyos augusztusi napon is ebben a parkban sétált, majd leült egy padra, ahol körülbelül tíz perc elteltével különös melegséget érzett a feje felett. Fokozatosan egész lényét beburkolta ez a melegség, amely mintha behatolt volna a testébe, miközben úgy érezte, hogy teljesen lebénul.
Elmondása szerint gyógyító hatást váltott ki benne ez a jelenség, mintha tudná, mit csinálna. Mindeközben teljesen lebénulva ült a padon. Végül a melegség lassan elhagyta a testét a mellkas tájékánál, ismét önmaga lett, s furcsa gondolatok jártak a fejében. Visszanyerte teste felett az uralmat, újra meg tudott mozdulni. Ekkor hirtelen felnézett abba az irányba, ahonnan a melegség forrását érezte, és egy kerek tárgyat vett észre, mely nagyon erős fehér és sárga fényt árasztott. Néhányszor megfordult tengelye körül, majd szédületes sebességgel eltűnt.

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Titkos akták

Mióta az ember tisztában van az ego fogalmával, s ennek a fogalomnak minden tulajdonságával, következményével, az általa megtapasztalt - olykor végletesen pozitív és negatív - érzésekkel, azóta lehet tudatosan számítani arra is, hogy nem felel meg sokak közlendője három alapfeltételnek. Ez a három feltétel néhai Biegelbauer Pál előadásain hangzott el: Tudhatja-e? Tudja-e? Azt mondja-e, amit tud?
Nem ismerem eléggé az ufókutatók adatfelvételi űrlapjait, de attól tartok, hogy ezek a kérdések nincsenek rajta utolsókként "a kutató szubjektív véleménye" rovatban, s bizonyára a rovat sem létezik. Napjainkban is tapasztaljuk, hogy különböző okok miatt az emberek egy része az időben változóan nem azt mondja, ami a viszonylagos objektív szemléletnek megfelelően az igazság lenne. Egyszerűbb esetekben, amikor nyilvánvaló közmegegyezéses dolgokkal kapcsolatban vagy egyértelmű ok-okozati láncolatokkal kapcsolatban állítja valaki a "valóság" ellenkezőjét, hazugságról is beszélhetünk.


--------------------------------------------------------------------------------

 

A cáfolhatatlan valóság

Az elmúlt években számtalan olyan kultúrtörténei képdokumentum került napvilágra, amelyek egyben ufós képdokumentumként is felhasználhatók. A most bemutatásra kerülő képek kísérőszövegében egyik esetben sem történik említés a képeken szereplő ufók jelenlétéről, tehát a különleges és neves kultúrtörténeti helyeket rögzítő fényképész maga sem észlelte a hely felett "parkírozó" ufót, illetve ufókat.
Az első helyszínen a fotós egy kiadós esőt követően naplementét fotózott a floridai Tampa (USA) körzetében. A képen a város egy része látható. A felvétel idején a város feletti térségben a felhőalap alatt, tehát nem túl magasan fényaurában "burkolt" kúp formában "végződő" ovális alakú ufó volt jelen. A fotó említett részét kinagyítva jól érzékelhető az ufó kupolás, ovális formája. Tampa közel van a Kennedy-űrközponthoz, ezért lehetséges, hogy az ufó útja során - jó értelemben - figyelte a Kennedy-űrközpontból fellövésre kerülő valamelyik Shuttle-program indítását.

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

A földönkívüliek rádióüzenetei

Preston Dennett, az amerikai MUFON kutatója több olyan jelentést gyűjtött össze, amelyekben intelligens űrlények a telefont és a rádiót használják fel a földiekkel való kapcsolatteremtésre. 1952-ben és 1953-ban Jack Sarfatti amerikai atomfizikust 12 éves korában egy titokzatos telefonhívás ejtette ámulatba. Egy gépies hang azt közölte vele, hogy egy repülő csészealj számítógépét hallgatja. A fémes csengésű hang megkérdezte tőle, óhajtja-e, hogy valamire megtanítsák.
A tizenéves fiú arra kérte barátait, hogy legyenek tanúi a következő kapcsolatfelvételnek. Miután a telefon több órán át néma maradt, Jack úgy vélte, hogy a hívás egy telefonbetyártól származott. "Édesanyám azt állította, hogy néhány héten át több furcsa telefonhívást kaptam. Szerinte azokban a hetekben a szobámban alvajáróként, suttogva járkáltam. Amikor egyszer felvette a telefonkagylót, és a gépies hangot hallotta, édesanyám ezt kiáltotta a készülékbe: "Hagyjátok békén a fiam!" Ezután az ismeretlen többet nem telefonált. Azt hiszem, hogy emlékezetkiesésem a földönkívüliek idézték elő" - jelentette ki később a tudós.
Preston Dennett azt sem tartja kizártnak, hogy az űrlények olyan információkat tápláltak az atomfizikus agyába, amelyek elősegítették, hogy a tudós figyelemreméltó eredményeket érjen el a szubatomos részecskék kutatásában.


--------------------------------------------------------------------------------

 

A csészealjak anatómiája

Az Ufómagazin előző - 2007. februári - számában sorozatot indítottunk, melyben az idegen civilizációk űrjárműveit, a földi ember és az idegenek találkozásait, az idegen technológiák földi megjelenését kívánjuk bemutatni. Tapasztalataink szerint a szemtanúk megőrizve lélekjelenlétüket részletesen beszámolnak az általuk észlelt szerkezetek és lények minden apróbb momentumáról. A tökéletes megfigyelések összesítése és értelmezése a jövőben jelentős technikai fejlődést idézhet elő az emberiség számára. Az ufótechnológia mihamarabbi alkalmazása pedig növelheti túlélési esélyeinket galaxisunkban.

A csészealjufók variációi szinte megszámlálhatatlanok. Repülési módjukra jellemző, hogy menetirányuknak megfelelően orr-részük a föld felé fordul. Lebegésük közben imbolygó mozgást végeznek. A jelenség leginkább a földön játékként használt búgócsigára emlékezteti az észlelőket.

1946 májusában olyan csészealjat láttak a svédországi Kattegat felett, amelynek közepén széles, az alsó és felső kupolát elválasztó perem volt, rajta szögletes ablakokkal. Az ufó alsó felének hátulján pedig a gép középpontjáig futó vezérsík látszott. 

A teljes cikkeket az Ufómagazin márciusi számában olvashatják!

« vissza oldal teteje Küldje el ismerősének
 
Cím: 1138 Budapest, Népfürdő u. 15/D.
Telefon: 06 1 359 1964; 06 1 359 6461
E-mail: info@ufomagazin-net.hu
2009 © Ufómagazin
Kiadja: Kornétás Kiadó Kft.

Minden jog fenntartva!
4brainz - webdesign & development | weboldalsablonok.hu